Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τη σύμβαση

Στο τραπέζι του διαλόγου κάθονται και πάλι από σήμερα οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να συμφωνήσουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2010 - 2011.Την προηγούμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί και οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ο διάλογος απέβη άκαρπος μιας και τα αιτήματα της διοίκησης για περικοπές επιδομάτων δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά από την Ομοσπονδία.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε εντατικοποίηση των προσπαθειών επίτευξης συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ και παράλληλα την προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά κλάδο, κατηγορία και περιοχή. Για το λόγο αυτό εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στοιχεία Παράλληλα τονίζουν ότι θα συνεχίζουν να απαιτούν από τη διοίκηση την κατάθεση περισσοτέρων στοιχείων, «πράγμα που αποτελεί βασικό στοιχείο διαπραγμάτευσης που η προηγούμενη, αλλά και η σημερινή, διοίκηση συστηματικά αρνείται να μας παραδώσει» όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά σε χθεσινή τους ανακοίνωση. «Καμία υποχώρηση σε αιτήματα που αμφισβητούν θέσεις εργασίας, εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση. Στελέχη της διοίκησης από την πλευρά τους τονίζουν ότι θα ξαναρχίσουν το διάλογο με τους εργαζόμενους χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν θα συνεχίσουν να υποβάλουν τα ίδια αιτήματα για περικοπές επιδομάτων ή θα ζητήσουν και περαιτέρω μειώσεις μισθών.
Telekom Srbija Παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου, έδωσε η κυβέρνηση της Σερβίας στην ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της Telekom Srbija. Η παράταση στην προθεσμία υποβολής των προσφορών, που θα έληγε στις 21 Φεβρουαρίου, δόθηκε προκειμένου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να έχουν επαρκή χρόνο για την κατάθεση των προσφορών τους. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Σερβίας κατέχει το 80% της Telekom Srbija, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στον ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου