Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Εργαστήρι για παιδιά, στο Μουσείο του ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ διοργανώνει για πρώτη φορά εργαστήρι εικαστικών τεχνών με θέμα τις επικοινωνίες, εμπνευσμένο από τη Συλλογή του Μουσείου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες άλλα και μεμονωμένους μικρούς επισκέπτες, ηλικίας από 5ως 8 ετών ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στο Μουσείο, έμπειροι εικαστικοί αναλαμβάνουν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά. Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου, (υδραυλικούς τηλέγραφους, τηλεφωνικές συσκευές, δορυφορικές επικοινωνίες, κ.α.) τα παιδιά φτιάχνουν έργα ζωγραφικής, δημιουργίες από πηλό, κολάζ, κατασκευές 3D, χρησιμοποιώντας αυθεντικά επικοινωνιακά υλικά, όπως καντράν και καμπάνες τηλεφώνων, σύρματα, κ.α. Έτσι, με όχημα τις εικαστικές τέχνες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις έννοιες των τηλεπικοινωνιών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται ως τον Μάιο του 2011 κάθε Τρίτη και Τετάρτη (για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα νηπιαγωγεία) καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα για μεμονωμένα παιδιά και γονείς (ώρες 11-12.30).
Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στον επίσημο ιστότοπο του ΟΤΕ, www.ote.gr, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε και να τηλεφωνείτε στα : 210-6201899 και 210-6201999.

Να σημειώσουμε πως το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας. Οι λειτουργίες του ανάγονται σε θέματα σχετικά με την απόκτηση, συντήρηση, καταγραφή, τεκμηρίωση, έρευνα και ιδιαιτέρως την έκθεση στο κοινό αντικειμένων που αφορούν στην τεχνολογία των επικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η συλλογή του Μουσείου ξεπερνά τα 3500 εκθέματα και αρχειακό υλικό, και περιλαμβάνει χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας, telex και πολλά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου